Wednesday, February 18, 2009

UMNO BAHAGIAN MERBOK TELAH DI GADAI KEPADA SINGAPURA

Melihat banyak respon dan komen yang Mummy terima (350-500 pelayar satu hari) berhubung suasana politik di kawasan Merbok khasnya PRK Bukit Selambau dan situasi UMNO Bahagian Merbok, Mummy ingin mengulas lanjut untuk tambahan sebagai penyampai suara rakyat di kawasan tersebut.
Maklumat-maklumat ini diterima dari SB-SB Rakyat yang sedang berkeliaran di kawasan tersebut sekarang ini. Ada yang sedang minum kopi di kedai Abu Bukit Selambau, ada yang jadi waiter di Restoran Pelita, ada yang sedang berniaga apom lenggang di market Taman Ria Jaya dan ada yang gunting rambut di Sungai Lalang. Mereka ini bukan ahli politik tetapi mereka ini rakyat biasa yang sedang memerhati gelagat juak-juak UMNO Merbok khasnya Ketua UMNO Bahagian Merbok yang menang dengan rasuah politik.
Mummy diminta untuk membuktikan kenyataan di dalam blog Mummy yang lepas tentang “UMNO Merbok dikuasai oleh syarikat Singapura”. Bukti yang mudah Mummy terima laporan tahunan syarikat tersebut dari Singapore Stock Exchange sekembalinya Mummy dari Singapura minggu lepas.
Lapuran ini memberi maklumat terperinci tentang sebuah syarikat Asti Holding Ltd, syarikat yang disenarai di SSE. Syarikat ini telah melantik Tajul Urus Mat Zain sebagai salah seorang ahli lembaga pengarahnya. Tajul juga dilantik sebagai salah seorang “Audit Committee”. Pengerusi “Nominating Committee” dan “Remuneration Committee”. Dalam lapuran ini hanya Tajul seorang sahaja Melayu Malaysia yang dilantik di dalam syarikat tersebut dan ahli-ahli lembaga pengarah yang lain dan pengurusan lyang lain semuanya terdiri dari Cina Singapura.
Betapa hebatnya ketua UMNO Bahagian Merbok yang dahulu hanya jadi cikgu cabuk hari ini boleh duduk di dalam sebuah syarikat awam berpengkalan dan dikuasai oleh Singapura.
Persoalannya di sini, siapa Tajul? apa yang Tajul tahu tentang perniagaan? apa yang Tajul tahu tentang “precision engineering”?, apa yang Tajul tahu tentang peranan ahli lembaga pengarah syarikat awam?. Atau Tajul hanya proxy seseorang? KJ atau Mahazir Khalid?
Dalam kata yang paling mudah Tajul merupakan broker komission atau power broker atau talibarut atau upahan syarikat Singapura yang ingin menguasai tokoh-tokoh politik negara ini.
Banyak syarikat-syarikat Singapura telah menggunakan strategi kotor Yahudi seperti di Amerika Syarikat di mana majoriti syarikat strategik AS dikuasai oleh Yahudi dan setiap kali pilihanraya memilih Presiden AS, syarikat-syarikat ini akan menyalurkan dana yang berbillion ringgit untuk memenangi calun pro mereka. Dalam lain perkataan Presiden tersebut kelak akan tunduk dan mengikut telunjuk Yahudi di dalam segenap dasar luar dan dalam AS.
Contoh yang terjadi dihadapan mata kita ialah, apa jadi dengan PM Thailand, Taksin Shinawatra dimana beliau telah dibeli oleh Temasik Holding Ltd sebuah konglomerat Singapura sehingga beliau akhirnya jatuh diguling oleh rakyat dan rajanya sendiri dengan penuh penghinaan.Hari ini UMNO Merbok sedang bergembira dengan tokoh mereka yang konon kaya raya. Mereka tidak sedar mereka telah dibeli dengan wang-wang dana dari Singapura. Yang sebenarnya UMNO Bahagian Merbok telah menjadi bahan dagangan dan kempimpinan jawatankuasa yang ada telah tergadai kepada Singapura...mummy rokiah

4 comments:

 1. Thanks for da info. Good one and explains a lot of irregularities and malpractices by the gov. Do update if you have some more.

  ReplyDelete
 2. mummyrokiah.blogspot.comFebruary 19, 2009 at 9:24 AM

  PRK BUKIT SELAMBAU,
  MINTA TOLONG KALAU HANG PAKAI PAKAI ARTICLE MUMMY TOLONG BAGI CREDIT LA SIKIT...
  JANGAN JADI PENYAMUN.
  www.mummyrokiah.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. MUMMY MEMANG KO MELAYU YANG MEMANG TAK PERNAH SENANG TENGOK KESENANGAN ORANG LAIN, PADA AKU ELOK KO SANTAU AJE TAJUL, KJ NGAN MAHADZIR KHALID TU SEKALI BAGI MAMPUS TERUS. MEMANG MELAYU PUNYA PERANGAI, BUSUK HATI SUKA MAIN PERSEPSI TANPA BUKTI KUKUH. BUAT JE REPORT POLIS, SETAKAT SEMBANG DALAM BLOG BUAT PERABIH BOREH JO!!!

  ReplyDelete
 4. Semua isu akan bermula dengan point dahulu,lepas tu fakta akan menyusul kemudian.Kalau orang cakap PKR tak bagus, aku tak marah dia sebab itu pandangan dia.Kita mesti berfikiran terbuka.Dalam kes ini MUMMY bagi tau apa yang dia tau, kalau UMNO merbok tak bersalah, buat kenyataan balas dan berasas.Susah apa.Kami dalam pkr kena kutuk dek UMNO dah sepuluh tahun,tak mati pun bahkan lebih kuat.Kita akan lebih kuat apabila segala tohmahan dapat diatasi dengan bijak.

  ReplyDelete